Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka z indykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 50 dag
filet z indyka 25 dag
cebula 2 szt
czosnek 3 ząbki
pomidory 4 szt
kminek Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka z indykiem

Fasolkę umyć, osuszyć, odciąć końce i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i pokroić w krążki. Czosnek obrać i przepuścić przez praskę. Papryki przekroić wzdłuż na pół, usunąć nasiona, miąższ drobno posiekać.Filety myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę, podsmażamy na gorącym oleju, wsypujemy cebulę, dodać kminek, czosnek, chili i zeszklić. Dodać fasolkę, wymieszać, podlać odrobiną wody i dusić, aż odparuje. Pomidory polać wrzątkiem, zdjąć skórkę i pokroić w kostkę, dodać gdy fasola będzie już miękka, dusić, aż pomidory się rozgotują. Przyprawić tymiankiem i solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 13.12.2010 15:44
dobre
Smakosz6 06.12.2010 10:31
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak