Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

strogonow

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 60 dag
olej 4 łyżki
pieczarki 40 dag
słodka śmietana 125 ml
musztarda 1 łyżka
szczypiorek posiekany 1 łyżka
cebula 1/2 szt
mąka ziemniaczana

Przepis i sposób przygotowania na: strogonow

Szynkę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w paski, obtaczamy w przyprawie do gulaszu i smażymy na patelni, osączamy z tłuszczu. Pieczarki oczyścić, cebulę obrać, pokroić wszystko w drobną kostkę, usmażyć na tym samym tłuszczu co mięso. Wlać wino, włożyć mięso, podlać gorącą wodą i dusić dopóki mięso nie będzie miękkie. Mąkę ziemniaczaną rozrobić z wodą, przetrzeć przez sitko i wlać do mięsa, dodać musztardę, wlać śmietanę, posypać szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 18.07.2011 11:43
lubie to
Roman5 13.12.2010 15:44
uwilbiam
Goya 30.10.2010 19:35
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak