Zapiekane cannelloni z mięsem i sosem pomidorowym

Zapiekane cannelloni z mięsem i sosem pomidorowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowe

    0,5 kilogram
  • sos pomidorowy

    1 opakowanie
  • sól, pieprz

    do smaku
  • cebula biała

    1 sztuka
  • cannelloni

    1 opakowanie
  • ser żółty

    25 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę posiekać w kostkę. Dodać mięso mielone, podsmażyć aż się zetnie. Dodać sół, pieprz, bazylię lub zioła prowansalskie (kto co woli). Zalać sosem pomidorowym, dusić 20 minut na wolnym ogniu. Nadziewać wystudzonym farszem makaron, układać w naczyniu żaroodpornym i posypać żółtym serem. Zapiekać około 25 minut w temp. 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat