Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1/2 szklanki
cukier wanilinowy 1
cukier 1,5 szklanki
margaryna kostka 1
wiórki kokosowe 1 opakowanie
mleko w proszku 40 dkg
herbatniki 3-4 paczki
bakalie
kakao 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Blok czekoladowy

Margarynę,mleko zwykłe,cukier i cukier waniliowy zagotować. Do gorącej masy dodać mleko wproszku.Wymieszać mikserem. Masę podzielić na dwie częsci.Do białej masy wsypać wiórki kokosowe.Do drugiej części dodać kakao, pokruszone ciastka, bakalie. Do blaszki keksówki wyłożyć biała masę a na nią ciemną i dobrze docisnąć.Poczekać aż ostygnie i stężeje

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 23.11.2013 06:33
super rarytas
Wacław 02.05.2012 09:46
pyszne !!!
Marzena34 22.07.2011 16:03
ech,powiało dzieciństwem-moja mam robiła blok czekoladowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak