Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane zapiekane serem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 3 sztuki
ser gouda 200 gram
jajko ugotowane na twardo 10 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane zapiekane serem

Jajak ugotowac na twardo, wydrążyć żółtka. Zetrzeć żółtka na tarce. Cebulę i pieczarki pokroić w drobniutką kostke i podsmażyć. Następnie cebulę,pieczarki i żółtka wymieszać z łyżką majonezu, doprawić sola i pieprzem. Nadziać jajka masą. Ułożyć jajka w naczyniu żaroodpornym, posypać żółtym serem.
Piec 10 minut w piekarniku 175 stopni aż ser się stopi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gośka 14.01.2011 17:33
ooo ale bym takei zjadła
pegaz 28.10.2010 08:56
szkoda ze bez zdjecia
sylwiachmiel 08.09.2010 22:30
lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak