Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone podgrzybki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podgrzybki 1 kg
cebula 1 średnia
margaryna do smażenia
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone podgrzybki

Grzyby dokładnie myjemy, oddzielamy nogi od kapeluszy. Połowę nóżek drobno kroimy, resztę wyrzucamy. Kapelusze kroimy w plasterki. Grzyby smażymy na tłuszczu razem z cebulą posiekaną w kostkę (pod przykryciem około 20 minut, a następnie 5 minut bez przykrycia). Doprawiamy solą i pieprzem. Często mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 23.07.2012 21:54
bardzo lubię
rjustysia 22.12.2011 11:44
bardzo lubię tak podane grzybki :)
mic 28.11.2011 13:46
grzybki lubie jesc
AGNIESZKA144 02.08.2011 18:51
pychotka, palce lizać
monisia1977 22.11.2010 06:56
pycha
MAR3STA 12.11.2010 20:43
to coś dla mnie!
PaniMISIOWA 31.10.2010 10:53
Zgłosiłam do poprawki - dziękuję za czujność :-)
PaniMISIOWA 31.10.2010 10:50
Polędwiczki wkradły się przypadkowo - smażymy normalnie na tłuszczu :-)
pacpaw 31.10.2010 09:42
wcześniej należy smażyć polędwiczki czy też można użyć zwykłego tłuszczu ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak