Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka pomarańc\\zowa na jogurcie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pięć łyżek cukru
dwie szklanki mąki
pół szklanki wody gazowanej
sok z całej pomarańczy
dwie łyżki skórki pomarańcz
dwie łyzeczki proszku do piecz
jogurt 1 szklanka
jajko 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Babka pomarańc\\zowa na jogurcie

Jajka roztrzepać z cukrem trzepaczką ale nie ubijać. Lekko ubijając dodać olej i jogurt oraz sok z pomarańczy, następnie mąkę z proszkiem i wodę gazowaną. Ciasto powinno się lekko lać.
Wlać do wysmarowanej tłuszczem formy z kominkiem i piec w 180 C około 45 minut. Posypać cukrem-pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 30.04.2013 23:45
piękna babeczka
romanrafal
romanrafal 28.04.2013 08:40
babeczka super
Izabela/bella81 18.04.2012 19:37
świetna
pacpaw 27.03.2012 21:28
cudo!
Izabela28 30.12.2011 20:44
pyszności; prawdziwa babka:)
Olaa 20.07.2011 08:23
mniaaam
eli82 19.04.2011 11:21
mniam
m1monika 27.03.2011 17:07
wygląda super!!!
jolaxa 05.02.2011 22:51
coś dla mnie
matii6 20.01.2011 18:38
super baba
Ewa111 04.01.2011 11:00
świetna babka ,wykorzystam Twój przepis
alaaa 30.10.2010 19:56
rewelacyjna,,super ci się udała

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak