Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piersi z serowymi kieszonkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z piersi kurczaka 4podwójne
sól
pieprz
cytryny 2
oliwa 10łyżek
ser feta 20dag
papryka czerwona 1/2
czarne oliwki bez pestek 5łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: piersi z serowymi kieszonkami

Filety podziel na połówki,natrzyj solą i pieprzem.Cytryny sparz,zetrzyj skórkę,wyciśnij sok.Skórkę i sok wymieszaj z oliwą,posmaruj mięso,zawiń w folię spożywczą i wstaw na godziną do lodówki.Fetę pokrusz,wymieszaj z posiekaną papryką i oliwkami oraz bazylią.Przypraw do smaku solą i pieprzem.W każdym kawałku mięsa natnij głęboką kieszeń,napełnij ją farszem,zepnij wykałaczką.Piecz 30min. w temperaturze 190stopniC,często smarując marynatą.Podawaj z brązowym ryżem i marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 26.11.2011 18:32
smaczny przepis
Ewelina47 16.12.2010 12:02
pyha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak