Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROZGRZEWAJĄCY ROSÓŁ A LA CHINA.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół tradycyjny lub z kostek 2-3 l.
ryż 1-2 saszetki
marchewka 1-2 szt.
kapusta pekińska 2-3 liście
natka pietruszki do smaku
Szczypiorek cienki do smaku
por 1/3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: ROZGRZEWAJĄCY ROSÓŁ A LA CHINA.

Ugotować rosół tradycyjnie na kurczaku, z dużą ilością marchwi, korzenia pietruszki, podpaloną cebulą, pieprzem i kucharkiem.Lub użyć bulionu z kostek, łącząc drobiowe z warzywnymi.
Ugotować ryż.
Chleb pokroić w kostkę, rozgrzać olej, wrzucić do niego kilka ząbków - plastrów czosnku, gdy odda aromat, wyjąć.Włożyć kostki chleba i zrumienić.
Warzywa umyć, obrać.Surowe drobniutko pokroić w słupki, kostkę, półkrążki.Szczypior i natkę posiekać.
Do miseczki włożyć porcję ryżu, zalać gorącym rosołem, posypać pokrojonym warzywami i gorącymi grzankami oraz natką i szczypiorem.
Smacznego;)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 19.05.2011 10:53
super
Jolanta40 24.03.2011 11:19
pomysłowe
IZABELA29 24.12.2010 12:20
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak