Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Owocowe koszyczki z ciasta francuskiego

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
borówki 1 szkl
mandarynki 2-3 szt
miód płynny
orzech nerkowca lub pistacje
papierowe foremki do muffinek

Przepis i sposób przygotowania na: Owocowe koszyczki z ciasta francuskiego

Ciasto francuskie rozmrażamy, kroimy w kwadraty o boku 7-8 centymetrów i wkładamy do papierowych foremek (formujemy koszyczek). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C na 1-2 minuty.

Następnie do środka wkładamy 2 cząstki mandarynki, 2-3 połówki orzechów oraz kilka borówek.

Owoce polewamy łyżką płynnego miodu i ponownie wkładamy do piekarnika
z termoobiegiem na 20 minut.

Owocowe koszyczki podajemy po ostygnięciu.

PORADY:
1.Dla lepszego efektu gotowe koszyczki można posypać startą białą czekoladą lub wiórkami kokosowymi.
2.Powierzchnia owoców powinna w miarę możliwości pokrywać się z powierzchnią ciasta, gdyż wystające części będą się przypalać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 28.05.2012 19:06
cudne koszyczki ,
Kuchareczka2 15.02.2012 11:56
smaczne
Papryczka 21.12.2011 12:12
ale pyszności
IlonaAlbertos 08.10.2011 01:08
Fajne
Goya 12.09.2011 09:17
super
agnieszka189 27.02.2011 11:16
ciekawe
Gosia32
Gosia32 21.02.2011 11:38
fajne na przyjęcie:}
Islanzadi 08.11.2010 15:35
Pychotka :)
monisia1977 04.11.2010 06:51
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak