Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwaśny bigos

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
kiełbasa 30 dag
cebule 2
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat
pieprz
sól
margaryna
przecier pomidorowy
wędlina 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kwaśny bigos

kapuste odciskamy i siekamy, gotujemy do miekkosci (jesli jest bardzo kwasna to mzna w trakcie gotowania zmienic wode). Cebule kroimy w kostke i smazymy na margarynie do miekkosci, dodajemy pokrojona w kostke cebulke i wedline (ja kupuje tzw ścinki, które są dużo tansze, a rownie świerze). Podsmazoną kielbase z cebulą dodajemy do kapusty. doprawiamy do smaku i dodajemy koncentrat pomidorowy. Najlepiej bigos smakuje na drugi lub 3 dzien od przygotowania, dlatego na przyjecie warto robic wczesniej. Doskonale tez sie przetrzymuje mrożony bigos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 06.02.2012 10:31
No najlepszy po dwóch, trzech dniach:)
Kristo89 03.02.2011 08:35
Mniam!
Abisay 06.11.2010 16:57
Mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak