Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chlebek pelnoziarnisty

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pełnoziarnista 400g 40dkg
sól 1lyz 0,01dkg
woda letnia 1,5szkl 375ml
cukier 2 2lyz
drożdże 0,5k 0,5g
olej sojowy 2 2lyz

Przepis i sposób przygotowania na: chlebek pelnoziarnisty

wszystko wrzucic do miski lub na stolnice , zagniesc ciasto , musi byc jednolita masa , odstawic na pol godziny do wyrosniecia, i znowu zagniesc ciasto, gdy wyrosnie wkladamy ciasto do blaszki np od keksa , wkladamy do mocno nagrzanego piekarnika na 200 stopni, na okolo 40-45 minut, gdy sie upiecze wyciagamy z blaszki jeszcze goracy, zawijamy w sciereczke, najlepiej lniana, by ostygl.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 20.01.2012 18:01
dobry
berys18 06.04.2011 07:36
fajny przepis
Katarzyna/kate1980 04.11.2010 13:24
koniecznie muszę wypróbować przepis
marta639 17.09.2010 21:32
pycha
agata1722
agata1722 08.07.2010 23:23
chlebek jadłam b dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak