chlebek pelnoziarnisty

chlebek pelnoziarnisty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pełnoziarnista

    400g 40dkg
  • sól

    1lyz 0,01dkg
  • woda letnia

    1,5szkl 375ml
  • cukier

    2 2lyz
  • drożdże

    0,5k 0,5g
  • olej sojowy

    2 2lyz
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

wszystko wrzucic do miski lub na stolnice , zagniesc ciasto , musi byc jednolita masa , odstawic na pol godziny do wyrosniecia, i znowu zagniesc ciasto, gdy wyrosnie wkladamy ciasto do blaszki np od keksa , wkladamy do mocno nagrzanego piekarnika na 200 stopni, na okolo 40-45 minut, gdy sie upiecze wyciagamy z blaszki jeszcze goracy, zawijamy w sciereczke, najlepiej lniana, by ostygl.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rakow2

20.01.2012 18:01
dobry

berys18

06.04.2011 07:36
fajny przepis

Katarzyna/kate1980

04.11.2010 13:24
koniecznie muszę wypróbować przepis

marta639

17.09.2010 21:32
pycha

agata1722

08.07.2010 23:23
chlebek jadłam b dobry

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat