Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pijacka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 15 dag
cebula biała 3 szt
bulion wołowy 5 szkl
Majeranek suszony Prymat
Rozmaryn suszony Prymat
tosty pszenne 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pijacka

Namoczyć zioła (2 łyżki) w zimnej wodzie, osączyć. Boczek wysmażyć w rondlu o grubym dnie. Dodać cebule i smażyć, aż zrobią się brązowe. Wrzucić do rondla tosty i mieszać, aż pokryją się cebulą.
Wstawić rondel do piekarnika nagrzanego do 1750C, poczekać 15 minut i wyjąć. Składniki z rondla przełożyć do garnka, dodać bulion i zioła. Gotować godzinę na małym ogniu, doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 25.07.2011 09:20
ciekawa nazwa, szukałam w składzie choćby piwa :))
Dorota61 28.06.2011 19:49
wygląda wspaniale
cukiereczek 01.02.2011 08:59
Nazwa bardzo śmieszna ale zupa wspaniała.Polecam
Anna169Hosz 02.11.2010 07:59
Pewnie dobrze smakuje..taka pod nasze polskie klimaty.
Lidia11 01.11.2010 17:39
ciekawe przyprawy
Emilia22 30.10.2010 09:06
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak