Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledziowe kotlety

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała fasola 2 puszki
cebula 2 szt
jaja 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
cukier
sól
Majeranek suszony Prymat
sok z cytryny
śledzie 30 dag (solone)

Przepis i sposób przygotowania na: śledziowe kotlety

Śledzie moczyć, skropić sokiem z cytryny. Cebulę obrać i drobno posiekać, zeszklić na oleju. Śledzie osuszyć i przepuścić przez maszynkę razem z cebulą i osączona fasolą. Masę dusić na małym ogniu, ciągle mieszając, wystudzić. Następnie wbić jaja, wymieszać, doprawić pieprzem, solą, cukrem, majerankiem. Formowac kotlety, otoczyć w bułce tartej i smażyć an rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 12.12.2010 13:41
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak