Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z parówek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 2 szt
parówki 8 szt
cebula 1 szt
jaja 2 szt
olej 2 łyżki
pieczarki 20 dag
śmietana 1/2 szkl
parmezan starty 20 dag
sól
cukier
szczypiorek posiekany 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z parówek

Kalafior podzielić na różyczki, ugotować je w osolonej wodzie z odrobiną cukru. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Parówki pokroić w plastry, podsmażyć z pieczarkami i cebulą. Jajka rozkłócić ze śmietaną, dodać połowę sera. Naczynie żaroodporne natłuścić, włożyć kalafior, potem dodać parówki z cebulą i pieczarkami, polać sosem i posypać resztą sera. Piec 20 minut w temperaturze 180 stopni. Posypać szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 12.12.2010 13:40
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak