Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PAPRYKA KONSERWOWA

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka
małe cebulki
Liść laurowy suszony Prymat
olej
Zalewa:
ocet 1 szkl
sól 1 łyżka
cukier 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: PAPRYKA KONSERWOWA

Paprykę oczyszczamy, myjemy, kroimy na połówki. Przygotowujemy do hartowania wodę. Paprykę wkładamy gotującej wody, odlewamy, po czym zalewamy zimną wodą. Do słoików wkładamy małą cebulkę, gorczycę, listek laurowy, ziele angielskie. Układamy paprykę w słoikach. Dodajemy do każdego słoika łyżeczkę oleju. Zalewamy zalewą. Pasteryzujemy 10 min.
Zalewa: zagotowujemy 5 szklanek wody, 1 szklankę octu, 1 łyżkę soli, 1 łyżkę cukru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 04.03.2011 11:48
Świetna do obiadku i sałatek
MAR3STA 12.01.2011 19:10
lubię taką papryczkę!
Margo1 12.11.2010 09:39
bardzo lubię taką do obiadu
Joanna108
Joanna108 07.11.2010 08:40
ciekawa
Natalia/tubisiek 31.10.2010 10:08
bardzo smaczna :)
krzyniu1984 31.10.2010 07:28
też taką robię!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak