Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z krakersami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krakersy 1 opakowanie
cukinia 1 szt
pomidory 2 szt
kalafior 1/2 szt
plastry szynki 4 szt
oliwki 5 szt
jaja 2 szt
parmezan starty 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z krakersami

Cukinię umyć i pokroić wzdłuż w plastry. Kalafior blanszować i osączyć. Pomidory umyć i pokroić w ćwiartki, szynkę w paski. Wszystkie składniki wymieszać, dodać oliwki w wymieszać z rozkłóconymi jajkami i połową sera, doprawić solą, pieprzem i bazylią. Naczynie żaroodporne natłuścić, wyłożyć podwójną warstwę krakersów, przykryć przygotowaną masą, posypać resztą sera. Piec 20 minut w temperaturze 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 12.12.2010 13:40
swietne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak