Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak po chińsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 0,5 kg
pieczarki 30 dag
cebula 1 szt
mąka ziemniaczana 2 łyżki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 2 łyżki
sos do potraw chińskich
cukier 2 łyżeczki
oliwa 2 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak po chińsku

Filety umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w paski, zalać wódką i 2 łyżkami wody. Dodać mąkę, maggi, cukier,imbir, pieprz,ostrą paprykę, curry i sól, wymieszać i odstawić na godzinę. Pieczarki oczyścić i pokroić w ćwiartki, cebulę obrać i posiekać, udusić razem na oliwie i odstawić. Na tym samym tłuszczu usmażyć kurczaka, dodać pieczarki z cebulą oraz pokrojoną w kostkę paprykę, smażyć do miękkości. Dodać sos przyrządzony według przepisu na opakowaniu i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 08.03.2012 21:37
smaczne mięsko
Roman5 11.12.2010 17:28
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak