Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na biszkoptach.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretki cytrynowe 2 szt
masło roślinne 150 g
żółtko 1 szt
banan 5 szt
Biszkopty 1 paczka
galaretka bananowa 1 szt.
cukier puder 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na biszkoptach.

Galaretki rozpuścić w połowie wody niż jest to zalecane w przepisie na opakowaniu.
Masło utrzeć z żółtkiem i cukrem, dodać tężejące 2-galaretki i wymieszać czterema rozgniecionymi bananami.
Masę wyłożyć do tortownicy wyłożonej biszkoptami i wstawić do lodówki.
Galaretkę bananową, wylać na zastygłą masę, udekorować pokrojonym bananem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 23.08.2011 09:35
fajny przepis:)
Izabela28 05.01.2011 14:06
Pyszne:)
rosik93 29.10.2010 23:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak