Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z grzybów

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

prawdziwki 1,5 kg
kiełbasa 3 szt
cebula 3 szt
suszone grzybki
Majeranek suszony Prymat
rozmaryn
sól
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z grzybów

Suszone grzyby moczyć przez 5 godzin w 1/2 litrze wody, następnie je odcedzić, wywar zachować. Świeże prawdziwki oczyścić, gotować 30 minut w małej ilości osolonej wody. Kiełbasę pokroić w kostkę, oprószyć rozmarynem i majerankiem, podsmażyć na oliwie. Cebulę obrać i pokroić w małą kostkę, wsypać do kiełbasy, dusić, aż będzie miękka. Prawdziwki pokroić na kawałki i podsmażyć, podlać wywarem z suszonych grzybów, dusić dopóki nie zgęstnieją, dodać cebulę z kiełbasą, wymieszać. Przyprawić pieprzem, majerankiem i solą, dusić kolejne 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 11.12.2010 17:27
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak