Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka w galarecie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
zielona sałata
szynka 8 plastrów
bulion 1 kostka
jajko ugotowane na twardo 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka w galarecie

Talerz udekorować zieloną sałatą, na sałacie ułożyć szynkę zwiniętą w ruloniki i cząstki jaj.
Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości wody, zostawić by napęczniała.
Rozpuścić kostkę bulionową w wodzie, dodać żelatynę, zagotować.
Chłodną galaretką zalać szynkę, odstawić do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 26.04.2011 00:11
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak