Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczki z piekarnika

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki młode 5
masło
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczki z piekarnika

Rozgrzewamy piekarnik na najwyższym poziomie. Ziemniaki myjemy pod bieżącą wodą (nie obieramy!). Po umyciu kroimy każdy ziemniak na połowę. Kładziemy je albo na blaszkę albo na ruszt. Najlepiej wbić patyczek i sprawdzić czy są upieczone (muszą być miękkie!). Spożywamy je tak samo jak ziemniaki z ogniska (z masłem i solą). Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 22.08.2012 09:06
uwielbiam takie
ben-ka 07.08.2012 10:52
Często robię pieczone ziemniaki bo mają duże wzięcie:)
Kaja35 25.06.2012 10:09
super
angelika14 14.09.2011 18:18
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak