Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z gilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1 kg
miód 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
oliwa 200 ml
ocet balsamiczny 125 ml
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z gilla

Obierz i rozdrobnij ząbki czosnku. W misce wymieszaj oliwę z octem. Do wymieszanej oliwy dodaj rozdrobniony czosnek - powstaje tzw. marynata. Mięso dokładnie opłucz, osusz, a następnie pokrój w plastry. Każdy plaster posyp delikatnie solą i pieprzem - z obu stron. Pozostaw plastry na talerzu na ok. 1,5 minuty.Po tym czasie włóż plastry do wcześniej przygotowanej marynaty na około 3 godzinki. Wymoczone mięso po 3 godzinach możesz już układać na dobrze rozgrzanym grillu. Do marynaty, która zostanie po wyjęciu mięsa, dodaj miód. Co jakiś czas posmaruj smażące się mięso marynatą. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 19.08.2012 07:36
spory kawałek :)
Motorek 12.08.2012 12:02
smaczna
IKrakowianka 01.05.2012 20:41
idealna karkówka :)
Justa32 01.08.2011 13:17
pychotka
jolaxa1 01.07.2011 22:38
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak