Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z pomidorami w białym winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kilka rybnych filetów
sok z cytryny
dwa pomidory
pół zielonego ogórka
dymka ze szczypiorem
Pół szklanki białego wina
sól, pieprz do smaku
lyzka koperku
bulion 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z pomidorami w białym winie

Rozmrożone filety skrapiamy sokiem z cytryny. Po 10-15 minutach solimy, posypujemy pieprzem i estragonem. Kroimy na kawałki, dodajemy białą częśc dymki w plastrach , oliwę i kilka wiórków masła , wstawiamy do piekarnika na 180 C na 15-20 min. Potem dodajemy pokrojone ogórki i pomidory oraz koperek i szczypior z dymki, wlewamy bulion i białe wino i wstawiamy jeszcze na 15 minut. Po tym czasie ryba powinna być gotowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 01.02.2012 10:58
super rybka
Izabela28 18.11.2011 12:25
brzmi zachęcająco:)
Magdalena/26Mooi 15.06.2011 18:16
ciekawy przepis
Goya 10.04.2011 10:10
super
SmacznaPyza 01.03.2011 09:57
fajne, lekkie danie
Koper 05.12.2010 14:50
Wygląda zachęcająco
kot_pankracy 19.11.2010 11:30
w sam raz na dzisiejszy obiad
pacpaw 31.10.2010 09:47
jaka różnorodność !
Mati13 30.10.2010 13:14
bardzo ciekawe danie:)
Emilia22 30.10.2010 09:10
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak