Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbaski po węgiersku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa śląska 3 szt
cebula 1 średnia
listek bobkowy 1 szt
ziele angielskie 3 szt
sól 1 szczypta
przyprawa uniwersalna Kucharek 2-3 szczypty
woda 3/4 szkl
mąka 1 łyżeczka
ketchup 2 łyzeczki
przecier pomidorowy 1 łyzeczka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbaski po węgiersku

Kiełbaski nacinamy i podsmażamy na oleju.

Cebulę kroimy w półplasterki, rozdzielamy w palcach i dodajemy do kiełbasek. Przyprawiamy wszystkimi podanymi przyprawami i smażymy, aż cebula się zarumieni.

Na patelnię wlewamy pół szklanki wody, dodajemy ketchup, koncentrat pomidorowy i dokładnie mieszamy.

W ¼ szklanki wody rozrabiamy mąkę, a następnie przelewamy na patelnię i cały czas mieszamy do czasu, aż sos zgęstnieje.

Podajemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 11.09.2012 14:49
pyszna kiełbaska :) musze wypróbować :)
Renata22 13.07.2012 19:13
ale apetycznie wygląda!
smakowita 10.06.2012 20:23
rewelacyjne jedzonko !
rjustysia 18.05.2012 20:55
prezentuje się świetnie :)
Mati13 29.04.2011 16:33
pyycha!
pegaz 12.11.2010 08:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak