Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chlebek szpinakowy

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 40 dag
drożdże
sól 1 łyżka
masło 15 dag
szpinak 500 g
oregano
cukier
ząbki czosnku 2
mielony pieprz
ser feta

Przepis i sposób przygotowania na: Chlebek szpinakowy

Z 25dag mąki, drożdży, 200ml ciepłej wody, łyżeczki soli, cukru i masła zagnieść ciasto. Szpinak zmiksować na miazgę, dodać sól i pieprz. 1/3 ciasta połączyć ze szpinakiem, oregano i roztartym czosnkiem i 15dag mąki. Zagnieść z kostkami sera feta i przyprawić solą i pieprzem. Ciasto rozwałkować, szpinak uformować w wałek, ułożyć na środku ciasta zlepić brzegi i ułożyć na blasze. Ciasto pozostawić do wyrośnięcia, posmarować wodą, zrobić u góry nacięcie, posypać ziarnkami słonecznika, Piec 45 min w 180st C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 23.11.2011 17:40
smaczny
goofy9 19.08.2011 19:15
super przepis
byMJ 09.08.2011 01:27
świetne połaczenie
Faustyna 08.02.2011 12:20
Wygląda rewelacyjnie:)
Jaheira11 03.01.2011 17:58
superowy pomysł
stokrotka 30.11.2010 08:47
Wygląda zachęcająco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak