Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Saltimbocca alla romana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznycle z mięsa cielęcego z udźca 600 gram
sok z cytryny
Pieprz biały mielony Prymat
szałwia
szynka 640 gram
olej do smażenia
sól
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Saltimbocca alla romana

mięso pokroić na 8 kawałków i równomiernie pobić dłonią. Następnie skropić sokiem z cytryny,sok dokładnie wetrzeć. 8 listków szałwii ułożyć na sznyclach,przykryć plasterkami szynki i spiąć wykałaczkami. sznycle usmażyć na rozgrzanym oleju 2-3 minuty z każdej strony na złoty kolor. Stronę, na której nie ma szynki,przyprawić solą i pieprzem białym. Skropić odrobiną białego wina. Usmażone sznycle ułożyć na półmisku.Przyrządzić sos dodając do tłuszczy ze smażenia białe wino. Polać nim sznycle i podawać. smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak