Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ognisto- słodki rosół

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1 sztuka
czosnek 4 ząbki
pierś z kurczaka 600 g
groszek mrożony 1 szklanka
mleczko kokosowe 400 ml
chilli 1 papryczka
Kolendra cała Prymat 1 łyżka
kostki rosołowe (warzywne albo drobiowe) 2 kostki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 2 łyżki
Szafran nitki Prymat 1 łyżki
woda 500 ml
sos rybny 2 łyżki
cukru 1 łyżka
Imbir mielony Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: ognisto- słodki rosół

Na łyżce oleju podsmażamy chilli i drobno posiekane ząbki czosnku,
Po chwili dodajemy pokrojony w cienkie plastry por
Zalewamy mlekiem i dodajemy wodę
Szafran zalewamy wrzątkiem – małą ilością i odstawiamy na 5 minut
Wrzucamy boulionetki i mieszamy aż się rozpuszczą
Dodajemy sos rybny i pozostałe przyprawy. Wrzucamy kurczaka pokrojonego na Male kwadraty
Gotujemy 10 minut
Wrzucamy groszek i wlewamy szafran.
Gotujemy przez 5 minut i podajemy z makaronem gryczanym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak