Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pietruszkowa z wędzonym kurczakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pietruszka 5 szt.
cebula 1 szt.
biała część pora 5 dag.
mięso wędzone z kurczaka 1 szklanka
kostka rosołowa 3 szt.
margaryna 3 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pietruszkowa z wędzonym kurczakiem

Pietruszkę, cebulę i por obrać, umyć i drobno pokroić. Następnie zeszklić na margarynie i zalać 6 szklankami rosołu z kostek. Ugotować do miękkości i zmiksować. Dodać pokrojone w kostkę mięso z kurczaka, groszek, przyprawić solą, pieprzem i gałką. Ponownie zagotować. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak