Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w galarecie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka 6 plastrów
rosół z kostki 2/3 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
Do dekoracji:
groszek konserwowy
liście sałaty
jajko ugotowane na twardo 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w galarecie

Jaja przekroić wzdłuż na połowy.
Każdą część owinąć plasterkiem szynki, ułożyć na półmisku i przybrać.
Nietłusty ani nie za słony rosół wlać do rondelka i zagotować, wsypać żelatynę i mieszać, aż się rozpuści.
Ostudzić a gdy galareta zacznie tężeć, polać nią jajka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

oliwkowa
oliwkowa 29.10.2010 20:23
Polecam przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak