Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z dyni i twarożku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1/2 kg
twarożek 2 łyżki
jajko 1 sztuka
mąka 6-7 łyżek
olej do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
woda 9 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z dyni i twarożku

Dynię obieramy i kroimy w kawałki dość duże i wrzucamy do garnka z 6 łyżkami wodą. Dusimy ja ok 10-15 min. Następnie czekamy aż ostygnie i ucieramy ją z twarożkiem dodając jajko i mąkę oraz 3 łyżki wody. Ciasto powstałe doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy placuszki smażąc z każdej strony na złoty kolor. Smacznego !!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 30.07.2013 23:53
super są takie placki
IKrakowianka 22.04.2012 22:13
świetny pomysł
IlonaAlbertos 19.06.2010 20:07
Uwielbiam takie placki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak