Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle z bułki pszennej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
mąka 3łyżki
mleko 1l
sól szczypta
bulion drobiowy 1kostka
olej
słonina
posiekany szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle z bułki pszennej

Bułkę pokroić w kostkę,zrumienić w rondlu na oleju.Mleko zagotować,zalać nim bułkę,tak by była przykryta.Odstawić na 10minut,dodać mąkę,żółtko i wymieszać.Białko ubić ze szczyptą soli i połączyć z masą bułczaną.Jeśli masa będzie za rzadka,dodać jeszcze nieco mąki.Z masy uformować knedle wielkości dłoni i wrzucić na 2-3l wrzątku z kostką drobiową.Gdy wypłyną odcedzić,wyłożyć na talerz,okrasić słoniną i posypać szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak