Grillowana kiełbaska w chińskiej marynacie

Grillowana kiełbaska w chińskiej marynacie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa cienka

    1 kg
  • cebula

    1 sztuka
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • wino ryżowe

    2 łyżki
  • sos chili

    2 łyżki
  • oliwa

    1 łyżka
  • ocet balsamiczny

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cienką kiełbasę należy pokroić na kawałki. Każdy z przygotowanych kawałków przekroić na pół wzdłuż. Sos sojowy wymieszać miotełką z winem ryżowym, sosem chilli, oliwą i octem balsamicznym. Powinna powstać jednolita marynata. Tak przygotowaną marynatą polać kiełbasę i odstawić na co najmniej godzinę do lodówki. Cebulę pokroić w cienkie plasterki. Na ruszcie( lub tackach) układać kiełbasę i plastry cebuli. Grillować z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wafelek2601

09.10.2013 22:25
Świetne kiełbaski

IKrakowianka

12.09.2012 20:41
Świetna marynata

Iwusia

12.08.2011 23:33
ooo muszę wypróbować :)

ben-ka

14.07.2011 20:33
ciekawy sposób na kiełbaskę.

mehia

11.05.2010 13:49
czy wino ryżowe jest łatwo dostępne w sklepach? Szczerze to pierwszy raz o tym słyszę, a przepis bardzo ciekawy

Ela20

11.05.2010 10:48
Kiełbasy na grilla nigdy nie marynowałam. Chyba czas spróbowac.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat