Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z ryb panierowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z ryby 90 g
mąka 2,5 g
mleko 2,5 g
Kwas cytrynowy Prymat
mąka ziemniaczana
sól
Bułka tarta klasyczna Prymat 7,5 g
tłuszcz 5 g

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z ryb panierowane

Filety pokroić. Porcje filetów oprószyć mąką (wymieszać obie mąki i oprószyć nimi rybę). Zanurzyć w rozmąconym jaju z mlekiem, obtoczyć w tartej bułce, smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Pod koniec rybę skropić lekkim roztworem kwasku cytrynowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tetiana 16.01.2012 19:24
pychotka, często robię je w piątek!
olkaaa 28.12.2011 09:21
super
kotlet 21.08.2011 13:47
pyszności
Koper 06.04.2011 14:38
taka klasyka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak