Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort bezowy z kremem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gotowe blaty bezowe 3
jajko 4
margaryna 2kostki
kakao 3łyżki
cukier 3/4szkl
zagestnik do smietany 1opakowanie
spirytus 50ml
wiśnie kandyzowane
czekoladowe ozdoby
beziki

Przepis i sposób przygotowania na: Tort bezowy z kremem

Białka ubić na pianę (nie na sztywno).Ubijając,dodać cukier,żółtka i ubijać 5min.W misce ubić margarynę,ciągle ubijając,dodać pianę,kakao,spirytus,zagęstnik do śmietany i ubijać 3min.Gotowym kremem przełożyć blaty bezowe.Boki i wierzch tortu również posmarować kremem.Wierzch udekorować bezikami,wiśniami i czekoladą.Chłodzć 2godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 11.08.2011 23:40
fajny przepis ale zdjęcie fatalne
eli82 08.12.2010 09:35
super
Ntalia 27.11.2010 15:49
Fajnie wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak