Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mój obiad piątkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
buraki ćwikłowe 0.5 kg
masło 2 łyżki
cukier
margaryna
cebule 2
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Mój obiad piątkowy

ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie (ilosc w zaleznosci od osob), cebule kroimy w kostke i smazymy na margarynie do miekkosci z duzą iloscia soli (nie ma byc za slone, ale musi byc dobrze czuc słonosc). Cwiki gotujemy w mundurkach, po wystygnieciu obieramy i ucieramy na drobnym tarelku, podsmażamy na masle z dodatkiem cukru (ok 3 łyzki). Utuczone ziemniaki polewamy usmażoną cebulka i jemy z buraczkami. Świetny smak słono - słodki :) bardzo lubie takie obiad, bez dodatku miesa. Smacznie i zdrowo:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 28.05.2012 17:27
pycha
calliope 09.04.2012 16:36
pyszny obiad :)
Ewelina47 12.11.2010 16:07
buraczki pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak