Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak ze słodkiej kapusty

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

głowka kapusty 0,5
golonka 1
marchew 2
ziemniaki 4
mąka
tłuszcz
sól
woda
włoszczyzna suszona 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak ze słodkiej kapusty

Golonkę myjemy i wstawiamy do garnka z wodą z dodatkiem: włoszczyzny, obranej i potartej na tarce marchewki i soli do smaku. Gotujemy to przez ok 90 min.
Następnie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i pokrojoną w kostkę kapustę. Gotujemy do miękkości.
Wędzony boczek kroimy w kosteczkę i przysmażamy na patelni z dodatkiem odrobiny tłuszczu. Gdy będzie wysmażony, dodajemy łyżkę mąki i robimy zasmażkę. Gotową dodajemy do zupy i mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 17.05.2013 21:28
bardzo smacznie
Wacław 19.11.2012 09:25
pyszny !
Kate131 16.02.2012 10:23
pycha
Agnieszka/picola 18.09.2011 18:18
dobre
Goya 03.08.2011 08:52
dobra
m1monika 17.05.2011 14:44
fajna zupka :-)
MAR3STA 27.03.2011 20:23
mniam
Wojtek8 03.02.2011 09:52
fajne
BozenA 22.11.2010 16:30
mmm
BozenA 22.11.2010 16:30
mmm
BozenA 22.11.2010 16:30
mmm
BozenA 22.11.2010 16:30
mmm
BozenA 22.11.2010 16:30
mmm
Margo1 11.11.2010 09:11
bardzo lubię taki kapuśniaczek
BozenA 06.11.2010 20:18
super
BozenA 06.11.2010 20:18
super
BozenA 06.11.2010 20:18
super
ElizaT 31.10.2010 00:19
Super przepis na smaczną zupkę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak