Soczyste kotlety solone

Soczyste kotlety solone

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Karczek

    1 kg
  • majeranek Prymat

    do smaku
  • sól

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy, osuszamy i nacieramy pieprzem i majerankiem oraz papryką. Do naczynia żaroodpornego wsypujemy na dno ok 2-3 cm warstwę soli, a następnie wkładamy mięso i zasypujemy resztą soli. Mięso pieczemy ok 2 godzin w temp. 170\'C. Po wyciągnięciu delikatnie usuwamy wierzchnią warstwę soli i delikatnie wyciągamy pieczeń tak by jej nie naciąć. Pieczeń podajemy na ciepło lub na zimno pokrojoną na kanapkę. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

27.07.2012 20:42
bardzo fajne

IKrakowianka

09.03.2012 22:44
super smaczne

Ania67

29.06.2011 07:49
świetne

Gosia32

26.02.2011 08:57
ciekawe

bogumiła3

28.08.2010 01:40
super

IlonaAlbertos

19.06.2010 20:07
Fajny przepis.

TyTaN

11.05.2010 17:20
musi być dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat