Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kisiel żurawinowy na święta

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żurawina 800 g
cukier do smaku
mąka ziemniaczana 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: kisiel żurawinowy na święta

Żurawinę oczyścić, opłukać a następnie wsypać ją do garnuszka i zalać ok. 1 litrem zimnej wody. Gotować aż owoce zaczną pękać. W tym czasie mąkę rozdrobić w zimnej wodzie. Żurawinę przetrzeć przez sitko do powstałego soku dodać cukier można też dodać cukier waniliowy do smaku i ponownie zagotować. Dodać mąkę i gotować aż zgęstnieje. Ja na dno miseczki dodaję kilka rodzynek i suszoną żurawinę i tak zalewam miseczki kisielem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 13.06.2013 07:10
ładny ma kolor
eli82 28.04.2012 20:46
mniam
Katarzyna/kate1980 08.02.2011 19:42
komentarz do zdjęcia: niestety zabrakło mi rodzynek więc została tylko suszona żurawina
izapozdro 02.11.2010 09:32
wszystko co z żurawiną to smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak