Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galareta mięsna

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat 6 łyżeczek
rosół drobiowy 1 z indyka

Przepis i sposób przygotowania na: galareta mięsna

Indyka ugotować wraz z listkiem laurowym i zielem angielskim. Następnie przecedzić wywar. Żelatynę zalać zimną wodą aby spęczniała. następnie wlać ją do gorącego bulionu. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Bulion odstawić aby nieco ostygł. Na dno salaterek wyłożyć pokrojone mięso z indyka i zalać bulionem. Pozostawić do całkowitego stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika193
Monika193 30.10.2010 14:12
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak