Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z sosem jagodowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
woda
biały ser 150 g
śmietana 2 łyżki
cukier do smaku
jagody 1/2 szklanki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z sosem jagodowym

Najpierw przygotować farsz. Ser rozgnieść dokładnie widelcem wymieszać ze śmietaną i cukrem zwykłym i waniliowym. Następnie przygotować ciasto. Mąkę przesiać dodać szczyptę soli i całość zalać wrzątkiem. Tak aby można było wyrobić gładkie i jednolite ciasto. Następnie rozwałkowywać i wykrajać szklanką kółka. Na każdym kawałku ciasta układać farsz i dokładnie sklejać brzegi. Gotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Następnie przygotować sos. Jagody zmiksować z cukrem pudrem. Pierogi wyłożyć na talerzyk i polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 11.11.2013 23:57
świetne pierożki
Magdalena80 19.03.2011 23:31
mniam..te pierogi jak marzenie
Barbara/zuza22_85 19.03.2011 17:34
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak