Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Burgery z grila

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięsa mielonego 400 g
skórka z cytryny - starta skór 1
bułki do burgerów
średnią cebulę 1
łyżka papryki ostrej 1
łyżeczka oregano 1
sera żółtego - w plasterkach 400 g
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Burgery z grila

Cebulę obierz i drobno posiekaj. Wymieszaj ją z mięsem mielonym, wszystkimi przyprawami oraz skórką cytrynową. Dokładnie wyrób masę i uformuj z niej okrągłe - rozpłaszczone kotleciki. Wstaw je do lodówki na około godzinki. Grill wysmaruj oliwą. Wyjmij kotleciki (burgery) z lodówki i smaż je na grillu. Pod koniec smażenia każdego burgera, połóż na nim plaster żółtego sera. Bułki przetnij na pół i włóż do nich upieczone burgery z serem. Możesz podawać także pomidory, ogórki, liście sałaty. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 14.08.2012 08:29
super fajne
Ada-Gaba 28.07.2012 14:44
smaczne
ankaryba 26.07.2012 09:49
super!!!
Margo1 28.06.2012 16:18
fajne
Margo1 28.06.2012 16:18
fajne
jolaxa1 02.02.2011 23:15
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak