Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane jabłuszka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 2 szt.
rodzynki 2 dag
migdały 2 dag
masło roztopione 1 łyż.
miód 2 łyż.
imbir po szczypcie
cynamon po szczypcie

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane jabłuszka

Z jabłek ścinamy czapeczki i wydrążamy środek. Rodzynki, imbir, cynamon i migdały mieszamy ze sobą dodając masło. Farszem napełniamy jabłuszka. Zawijamy w folię aluminiową i pieczemy około 30 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak