Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniaczek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1\\2 kg
ziemniaki 6 szt
marchewka 2 szt
żeberka wieprzowe
przyprawa uniwersalna Kucharek
kostki drobiowe 2
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniaczek

W garnku wstawiamy mięsko , gdy się zagotuje wrzucamy kostki, marchewkę przekrojona na pól a drugą ścieramy na tartce o grubych oczkach, w między czasie kapustkę płuczemy szatkujemy i wrzucamy do gotującego się wywaru. Doprawiamy listkiem pieprzem w ziarenkach i zielem .Gdy zupa nam się gotuje to obieramy ziemniaki , kroimy w kostkę i gotujemy osobno , gdy ziemniaki za 40 minut będą miękkie to wrzucamy do kapusty. I jeszcze razem niech się pogotuje . Robimy zasmażkę . Rozgrzewamy patelnię i wlewamy 2 łyżki oleju , następnie 2 łyżki mąki. Mieszamy i wrzucamy do kapuśniaczku .Całość możemy zamieszać i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawelek180844 16.05.2012 22:00
mmmmmniam!
babcia
babcia 02.03.2012 11:08
pyszny kapuśniaczek
Sylwia56
Sylwia56 15.09.2011 20:33
pycha
ElizaT 30.10.2010 23:32
mniam
Goya 29.10.2010 11:10
dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak