Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

suszona mieszanka warzywna do zup i sosów

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mały por 1 szt.
marchewka 2 szt.
pietruszka 1 szt.
papryka czerwona 1/2 szt.
seler naciowy 4 gałązki
cukinia 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: suszona mieszanka warzywna do zup i sosów

1. Pora pokroić na półkrążki i rozdzielić każdą warstwę.
2.Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
3.Seler pokroić na cienkie plasterki a liście posiekać.
4.Paprykę pokroić w cienkie słupki o długości 1,5 cm.
5.Warzywa wysuszyć w otwartym piekarniku w niskiej temperaturze (często mieszać).
6.Gdy warzywa wystygną należy je przełożyć do suchego i szczelnie zamkniętego pojemnika.
7.Mieszanka wspaniale nadaje się do zup i sosów - dodając im aromatu i bogatego smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 15.09.2011 12:27
takiego przepisu szukałam Super
ewaa 09.08.2011 21:04
samo zdrowie
ana00 20.06.2011 21:54
Też tak robię, jak znalazł do zupki i nie tylko
Joanna108
Joanna108 08.02.2011 15:45
A cukinię w cieniutkie paseczki
Misiakova 07.02.2011 08:01
a cukinię jak pokroić?
Grażyna13 30.12.2010 23:08
Nie ma, jak to domowe przyprawy !
aeksandra 21.11.2010 14:52
muszę wypróbować
Joanna108
Joanna108 01.11.2010 09:54
Spokojnie da radę. Tylko pojemnik musi być szczelny.
pacpaw 01.11.2010 09:46
jak długo taka mieszanka wytrzymuje w tym pojemniku. Przez zimę da rade ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak