Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paseczki panierowane z kurczaka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
sól, pieprz do smaku
jajko 1-2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do smaku
mleko 1/2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Paseczki panierowane z kurczaka

Pierś z kurczaka pociąć na wąskie paski, następnie zamoczyć w mleku na jakieś 20 minut ( nada to mięsu kruchości). Potem oprószyć solą i pieprzem. Obtaczać w jajku i bułce zmieszanej z ziołami prowansalskimi. Smażyć na złoty kolor. Podawać z surówką i ziemniakami lub ryżem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 08.10.2011 19:05
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak