Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PASZTET Z ZAJĄCA

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątroba wieprzowa 60 dag
mięso z zająca 60 dag
marchew 2 szt
pietruszka 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
kajzerki 2 szt
sól, pieprz
mleko 1 szkl
śmietana kwaśna 0,5 l
żółtko jajek 6 szt
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
wędzona słonina kilkanaście plasterków

Przepis i sposób przygotowania na: PASZTET Z ZAJĄCA

Do garnka włozyc watróbke obrana z błon, mieso z zajaca,obrane jarzyny,
listek laurowy,ziele angielskie,sól i ugotowac.Bułke namoczyc w mleku.
Ugotowane mieso pokroic na kawałki i zemlec trzykrotnie w maszynce o
drobnych oczkach. Wymieszac ze smietana i zółtkami,przyprawic solą, gałką
muszkatołowa i pieprzem.Starannie wyrobic.Połową słoniny wyłozyc dno
formy. Wypełnic masą mięsną, wyrównac wierzch i przykryc pozostałymi paskami słoniny. Piec ok. 1 godz.w temp.180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 01.01.2011 13:47
szkoda że trudno o zająca
marta0906 04.11.2010 19:06
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak