Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WARKOCZE Z POLEDWICY WIEPRZOWEJ

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 2 szt
przyprawa uniwersalna 3-4 łyżki
pieprz do smaku
olej do smażenia
wykałaczki 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: WARKOCZE Z POLEDWICY WIEPRZOWEJ

Do przygotowania warkoczy wybierz dwie polędwiczki wieprzowe. Sztuki mięsa powinny być równe i jak najdłuższe.
Mięso opłucz, wysusz i pokrój wzdłuż, na długie paski, które powinny mieć szerokości ok. 1cm na 1 cm. z dwóch polędwiczek powinno wyjść ok. 18 paseczków.
Paski mięsa w grubszym miejscu zepnij wykałaczką i splataj warkocze.
Przygotowane mięso układaj na rozgrzanym oleju. Piecz po 2-3 minuty z każdej strony. na koniec polej mięso płynną przyprawą magi i posyp pieprzem.
Warkocze podawaj zaraz po usmażeniu posypane drobno posiekana pietruszką. Najczęściej podaję do tego dania ziemniaki ugotowane w całości z masłem czosnkowym i sałatę z sosem winegret i drobno posiekaną czerwoną słodką papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak