Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona karkówka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1 kg
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
oliwa 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1/3 łyżeczki
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona karkówka

Karkówkę podzielić na porcje, natrzeć przyprawą do mięsa wieprzowego, oprószyć ziołami, pieprzem, obiema paprykami i włożyć do woreczka do pieczenia. Dodać oliwę i 2- 3 łyżki wody. Woreczek zamknąć. Karkówkę piec przez około 90 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza620 26.12.2015 11:40
Taką to jaja lubię
Wafelek2601 09.07.2013 17:21
pyszniutkie mięsko
IKrakowianka 29.10.2012 14:10
pyszny obiadek
manaika 22.07.2012 11:24
uwielbiam
Katarzyna/kate1980 25.03.2012 20:39
superowa
kasiaw 24.09.2011 19:06
robię podobną i jest pyszna
iga2 24.07.2011 23:32
rewelacja
Baska Kaska 22.03.2011 08:51
mniam
sylwiachmiel 01.11.2010 20:49
apetycznie wyglada
iwa643 01.11.2010 07:46
czesto robie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak